"Ny Horisont" vinner av arkitektkonkurranse - Flekkerøy kirke


Tirsdag 9. august kunngjorde juryen for vurdering av utkast til tegning av ny kirke på Flekkerøy at "Ny Horisont" tegnet av Hille Melbye arkitekter AS og Einar Dahle, sivilarkitekt MNAL, er vinner av arkitektkonkurransen.

 

 

2. plass i konkurransen er tildelt prosjektet "Kontrapunkt", tegnet av Jensen & Skodvin arkitektkontor AS og 3. plass er tildelt "Mellom bakker og berg", tegnet av Atelier Oslo arkitekter.

Juryen sier om vinnerutkastet at "det har en meget velfungerende plan og en svært god adkomstsituasjon. Det er det utkastet som har den beste planløsningen og forvalter tomtens kvaliteter på den beste måten. "Ny Horisont" klarer å aktivisere de omkringliggende omgivelsene på en overbevisende måte. Dette skyldes i stor grad det sentralt plasserte kirketorget. Når man ankommer kirken, ser man tvers gjennom dette rommet og ut på landskapet i bakkant. Kirketorget forbinder ikke bare de innvendige funksjonene, men knytter også disse sammen med uterommene i øst og vest på tomten". http://www.arkitektur.no/hille-melbye-og-einar-dahle-vant-pa-flekkeroy

"Ny Horisont" har gode løsninger for sambruk og parallell bruk av kirken hvor ulike grupper og arrangementer kan foregår samtidig. Prosjektet gir mulighet for storarrangementer med opp til 1000 deltagere og det integrerer landskapet bak kirken (mot øst) på en måte som skaper et nytt og spennende uterom, med adkomst til fremtidig ny kirkegård i øst.

Fellesrådet skal behandle saken og ta stilling til valg av prosjekt 13. september.

 

  

Tilbake