Kirker og kapell

Velg fra menyen under.

Kristiansand Domkirke ligger sentralt på torvet i byen og er det mest iøyenfallende og sentrale byggverket i Kvadraturen.  Den ble bygget i 1883-84 i tegl og tre i nygotisk stil, og ble vigslet 18 mars 1885. Dette er den tredje domkirken i byen og den fjerde kirken som står på dette stedet på Torvet i Kristiansand.

Besøk nettside

Flekkerøy kirke, arbeidskirke bygget i 1960 i betong. Tegnet av Arkitekt Tallaksens arkitetkskontor. Påbygg 1970, ark. Sven Tallaksen. Kirken har 375 sitteplasser inkl. galleri. I Kristiansand har Flekkerøy kirke størst kirkesøkning til søn- og helligdagsgudstjenester sammenholdt med folketallet. I 2011 har det vært avholdt 47 gudstjenester på søn og helligdager. På hver gudstjeneste var det gjennomsnittlig 278 personer tilstede.

Vragesløyfen 1
4625 Kristiansand
Postadresse:
4679 Flekkerøy

Besøk nettside

Grim kirke er bygget i 1969 som arbeidskirke "med katedralpreg". Arkitekt Alv Erikstad. 535 sitteplasser.

Besøk nettside

Lund kirke, Kristiansand ligger i Lund sokn i Kristiansand kommune. Den er bygget i mur og ble oppført i 1987. Kirken har sekskantplan og 360 sitteplasser. Vernestatus er ikke vernet. Arkitekt: J.Landsverk/Nordbø

Oddernes kirke

Besøk nettside

Torridal kirke, langkirke, bygget i 1978 i leca. Arkitekt er byarkitekten i Kristiansand. Kirken har 215 sitteplasser.

Besøk nettside

Voie kirke ble bygget i tegl i halvsirkelformet stil i 1990. Arkitekt Arild Lauvland. Kirkesalen har plass til 300 personer. I tillegg er det plass til 225 personer i sidesalen.

Besøk nettside

Vågsbygd kirke ligger i Vågsbygd sokn i Kristiansand kommune. Den er bygget i mur og ble oppført i 1967. Kirken har rektangelplan og 450 sitteplasser. Vernestatus er ikke vernet. Arkitekt: C.A.Christensen